Reizigerstunnel Station Gorinchem
2018-2019

 

Reizigerstunnel Station Gorinchem
2018-2019

 

Station Gorinchem wordt uitgebreid met een nieuwe reizigerspassage en een nieuwe entree aan de noordzijde. Uitgangspunt van de uitbreiding is het versterken van de bestaande (omgevings)kwaliteiten middels de toevoeging van nieuwe karakteristieken. Het nieuwe geheel draagt bij aan de beleving van reizigers, passanten en omwonenden.

 

Als deel van de transformatie wordt onder de sporen door een nieuwe publieke passage gerealiseerd die twee delen van de stad met elkaar verbindt. De passage is vormgegeven als een ruim, stedelijk interieur met robuuste materialen, fris kleurgebruik en een grote daglichttoetreding middels een lichthof tussen de sporen. De nieuwe passage onderstreept en completeert de karakteristiek van het bestaande, markante stationsgebouw.

Aan de noordzijde wordt een volwaardige, in het groen gelegen nieuwe entree gerealiseerd waardoor het station zichtbaar is vanuit de omgeving en vanaf de perrons en waardoor Station Gorinchem over twee hoogwaardige entrees beschikt. Het bestaande, parkachtige karakter aan de noordzijde wordt versterkt middels de toepassing van (nieuwe) bomen, grastaluds en groene daken. Door het noordelijke perron te verplaatsen kan ook aan de ruimte tussen de sporen een groene uitstraling worden gegeven. Hiermee levert het vernieuwde station een duurzame bijdrage aan een veranderende stad.


 

Station Gorinchem
2018-2019


1 |